Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα.
Στο τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με μία μαρίζ.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Μοιράζετε το μίγμα σε 8 αλουμινένιες φόρμες για muffins και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.
Αλμυρά muffins με μπέικον και λιαστή τομάτα
Υλικά
Υλικά (για 8 τεμάχια)
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 3 αυγά
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 120 γρ. γιαούρτι
- 30 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. μπέικον
Εκτέλεση
Υλικά
Υλικά (για 8 τεμάχια)
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 3 αυγά
- 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
- 120 γρ. γιαούρτι
- 30 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. μπέικον
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
1/5 = Πολύ εύκολο
2/5 = Εύκολο
3/5 = Μέτριο
4/5 = Θέλει λίγη προσπάθεια
5/5 = Για προχωρημένους